Kilpailuihin ilmoittautuminen

Kilpailuista lähetetään tiedoksi kilpailukutsu. Mikäli haluat osallistua kisoihin, ilmoita asiasta valmentajalle tai vastaa saamaasi sähköpostiin. Varmista myös, että jollakin valmentajista on aikaa lähteä kisoihin mukaan. Pääasiassa kisoihin pyritään lähtemään kootusti isommalla porukalla. Valmentaja ilmoittaa painijat kisoihin, yleensä kisamaksu maksetaan käteisellä kisapaikalla.

Kisa-asut

Kisoihin tarvitaan mukaan sekä punainen että sininen painipuku. Jokaisella kisoihin lähtijällä on oltava omat varusteet, koska matseja on yleensä useammalla matolla yhtäaikaa, joten seuran painijat voivat painia samaan aikaan. Mikäli tarvitset kisa-asun, varaathan aikaa sen ostamiseen ennen ensimmäisiä kisoja. Myös yhteistilaus seuran toimesta on mahdollinen.

Ohjeita kilpailuihin osallistujille

Kilpailupäivä on yleensä pitkä alkaen aamun punnituksesta ja kestäen myöhäiseen iltapäivän palkitsemistilaisuuteen.

Kisapäivä alkaa punnituksesta n. klo 9-10 välissä. Punnitukseen osallistutaan painipuku päällä ja punnitsijalle täytyy esittää voimassa oleva lisenssi. Samalla myös tarkistetaan ihon kunto, joten huomioithan että akuutin sieni-infektion aikaan ei osallistuta kisoihin eikä harjoituksiin. Myös kynsien pituus tarkistetaan, joten leikkaa kynnet ennen kisoja. Tämän jälkeen on yleensä odottelua sekä maksullinen ruokailu, johon kannattaa osallistua jaksaakseen pitkän päivän.

Kisat alkavat yleensä puolilta päivin edeten aloittelijoista varttuneempiin painijoihin. Ennen kisojen alkua järjestäjät toimittavat paikalle listat, joista on nähtävillä ketä vastaan lapsi painii ja minkä värinen painipuku täytyy olla päällä. Matsien pyöriessä on tarpeen olla koko ajan paikalla ja seurata otteluiden etenemistä. Matsin aikana oma valmentaja tulee tukemaan ja antamaan neuvoja maton reunalle. Kisat päättyvät palkintojenjakoon, jota täytyy hieman odottaa, jotta kaikki isompienkin ottelut ovat päättyneet. Matsien määrä vaihtelee osallistujamäärän mukaan ollen yhdestä kuuteen.

Kisapaikoilla on yleensä kahvila, josta voi ostaa vaihtelevasti virvokkeita. Mukaan on kuitenkin hyvä varata terveellistä evästä ja pitää verensokeri tasaisena otteluiden välillä. Paikalle voi tulla kannustamaan isommallakin porukalla tai tarvittaessa valmentaja huolehtii lapsestasi. Varsinkin ensimmäisissä kisoissa oman vanhemman kannustus ja tuki on erittäin tärkeää, joten suosittelemme lämpimästi mukana oloa. Samalla tutustut enemmän itse lajiin, valmentajiin sekä muihin vanhempiin ja lapsiin.

Kisoihin mukaan otettavat asiat:

  •     Lisenssi
  •     Painipuku: sininen ja punainen
  •     Seuran verkkarit
  •     Painitossut
  •     Juomapullo
  •     Eväät
  •     Taskurahaa


Kisat ovat rentoja tapahtumia, joissa matseja odotellessaan lapset leikkivät ja tutustuvat muidenkin seurojen kilpakumppaneihin. Matkassa ollaan iloisella ja tervehenkisellä asenteella, jossa jokainen osallistuja on voittaja. Rohkeasti siis vain mukaan!

Sponsorit:     Absent_banneri.png